Box Of Chocolate For ValentinesBox Of Chocolate For Valentines
Selamat Datang ke Belog Wida Ridzuan.Jangan view saje,leave your comment and follow.Wahida Ridzuan akan follow anda kembali.TRIMAS!

Sayang Punya Pasal..

Hye..*big hug for readers*...:) Sayang punya pasal..HUrm,.Macam yg semua taw la kan,gades2 bila syg,sanggup serahkan apa saja..Bila tanya kanape,jawapan diorang,Sayang Punya Pasal..Hell-o!!!!!! Sayang tu ta bersalah pun taw..Yng bersalah korang..Taw na salahkan Sayang jew..Sian Sayang..Hehhehehe..Sayang ni satu perasaan yg suci yg dianugerahkan kpd kita..As human,kita kena la pandai bahagikan sayang2 kita..As example,Sayang pd family,Sayang pd member,Sayang pd cikgu..Tp orang sekarang pandang Sayang tu hanya untuk boyfie diorang yg kononnye mampu memberi segalanya..*sigh* Annoying la gades cmtu..Wida [un ada boyfie..Wida syg giler at dye..Wida ada family..Wida sayang mati at family..Without family,sapela kiter..Tp without boyfie kite still the same one..So,korang sayangi lah family korang..Sekarang,bape byk kes buang bayi,ikot jantan g Lombok,jadi keldai dadah,jadi keldai akaun..Bila tanya kenapa sanggup buat semua tu?? Jawapan diorang "Sayang Punya Pasal",Girls,jangan Sayang Punya Pasal kaw hilang harga diri kaw..Tp yg Wida nampak camtu la sekarang..Wida berani jamin..Pergi uat check-up at mna2 sekolah,,1/4 daripada murid perempuan tu mesti da kena..Alasan,Sayang Punya Pasal! Padahal sendiri yg bodoh..Oke,ni true story..Ada sorang student ni...Panggil dy A..A pernah terkantoi dgn cikgu dy yg dye pernah bersama dgn boyfie dy..So,cikgu pun panggil ayah A..Disebabkan Sayang Punya Pasal,dye sanggup cerita kat ayah dye yg cikgu ni fitnah dye n boyfie dye..Korang bayangkan bile parents taw anak diorang kena fitnah dgn ckigu? Confirm2 la perang kan?? Padahal,satu sekolah taw pasal diorang..Disebabkan tak nak kecoh,cikgu ni cima mendiamkan diri bile anak murid sendiri sanggup cakap dye camtu..Cikgu ni cuma cakap satu benda. "Saya takkan halalkan apa yang saya dah ajar dye". HUH! Giler la kan..Sampai ilmu diharamkan..Semua Sayang Punya Pasal! Stupid giler budak tu..Last2,laki tu tinggalkan dye..Apa pun ta dapat..Ilmu diharamkan.Kaw ditinggalkan..So,gades2..Ingat..Sayang tetap Sayang..Tapi ada batasnya..Jangan pikir bile da sayang,semua melayang! :)

2 comments:

nadia farhana said...

biasa sayang sgt tapi sepatutnya kena rasional

✿Lady Ainaa✿ said...

tu bukannyew kerana syg tp kerana nafsu sbnrnya.. good entry sis.. sygilah family terlebih dahulu kan kan.. sbb baik buruk kita, family lah sentiasa di samping kita, familylah yg menjaga kita...^.^